Skip to content

Tråkigt besked att Säve stängs

januari 13, 2015

Idag kom det väntade beskedet att Säve flygplats (Göteborg City Airport) stängs för det tunga flyget. De stora passagerarvolymerna flyttas därmed permanent till Landvetter. Det finns, tyvärr, inte längre fysiska eller ekonomiska möjligheter att fortsätta med det kommersiella flyget på Säve.

Min förhoppning är dock att viss flygverksamhet kan fortsätta på Säve. Det gäller i första hand den så viktiga helikopterverksamheten. Ambulanshelikoptrarnas betydelse för ett levande båt- och skärgårdsliv kan inte nog understrykas. Förhoppningsvis kan även privatflyget vara kvar på Säve, vilket känns bra.

Nedläggningsbeskedet drabbar i första hand de som haft sina anställningar kring flygplatsen men självklart kommer det också att påverka resenärerna. I och med dagens besked ökar Landvetters redan stora betydelse för Västsverige ännu mer. Vårt behov av goda kommunikationer till och från Landvetter blir större. Västlänken och dubbelspår till Landvetter blir allt viktigare i arbetet med att förbättra tillgängligheten till och från flygplatsen.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: