Skip to content

Västtrafik bromsar sig in i framtiden

oktober 22, 2013

Idag skriver Göteborgs-Posten återigen om att Västtrafik gör stora neddragningar i trafiken i december. Bland annat dras industribussarna till Volvo i Torslanda ner, vilket vållat protester. Kristdemokraterna ifrågasatte för några veckor sedan indragningen av just industribussarna, genom en interpellation av min partikollega i kommunfullmäktige, Marianne Bergman. Läs interpellationen här. Vi väntar oss svar på om kommunstyrelsens ordförande är nöjd med beslutet att industribussarna dras in, och om inte, vilka åtgärder som vidtas för att ha kvar dem.

Istället för industribussarna ska resenärerna hänvisas till de expressbussar som idag passerar Volvo. Enligt Västtrafik är ändringarna till fördel för de flesta, trots att de innebär att många tvingas till ett byte. Indragningen av busstrafiken innebär att restiderna till och från Torslanda förlängs med upp till elva minuter.

Även om elva minuter inte låter som speciellt länge så innebär detta, tillsammans med att många resenärer nu tvingas byta på vägen, att kollektivtrafikens konkurrenskraft gentemot bilen försämras. Givetvis kommer färre välja att åka buss.

Jag förstår problematiken med att bussar är fullsatta en väg och sedan tomma på vägen tillbaka, men det måste finnas andra lösningar. Kollektivtrafiken ska vara ett attraktivt alternativ till bilen. Genom dessa försämringar riskerar Västtrafik att köra halvtomma bussar båda vägarna, medan antalet bilar ökar.

Annonser
One Comment leave one →
  1. Anders G permalink
    oktober 23, 2013 2:17 e m

    Och i samband med att man drar in industribussarna till Volvo och ersätter dem med expressbussar förlorar hållplats Vädermotet både expressbussar och linje 24 under rusningstrafik….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: