Skip to content

Alla dagar borde vara barnens dag

maj 13, 2013

Den 13 maj är sedan länge Barnens dag. Barn behöver bli sedda, de behöver känna sig älskade och bekräftade. Men det är viktigt alla dagar. Därför skriver jag inte någon speciell text om detta, utan rekommenderar istället vår text på Kristdemokraterna i Göteborgs hemsida, som handlar om några av alla våra förslag för hur vi ska få mer tid för barnen.

 

Alla barn är unika personer med olika förutsättningar, precis som människor i allmänhet, och de som i de allra flesta fall känner barnen bäst, och vet vad som är bäst för dem, är föräldrarna. Vi vill därför ha så mycket valfrihet så möjligt för familjerna.

När det kommer till valfrihet för familjer kan Göteborg bli mycket bättre. För en del familjer passar förskolan bäst. I andra del familjer vill föräldrarna vara hemma med barnen lite längre och en del familjer vill kanske ha dagbarnvårdare. Inget av dessa val är bättre eller sämre än något annat. För de som väljer förskola är det viktigt att vi har en förskola i toppklass, utan köer, med små barngrupper och kompetent personal. Detta arbetar kristdemokrater för i stadsdelsnämnderna runtom i Göteborg. Men för verklig valfrihet för Göteborgs familjer krävs det ett maktskifte.

Kristdemokraterna vill underlätta livet för familjer. Alla familjer har olika förutsättningar och för en del är det svårare att få vardagen att gå ihop än för andra. Vi arbetar för fler familjecentraler där man ska kunna få rådgivning och hjälp i olika svåra situationer. Det måste uppmärksammas bättre att det faktiskt finns hjälp att få. Därför har vi föreslagit att alla nyblivna föräldrar ska få en ”värdecheck” på ett gratis familjerådgivningstillfälle, just för att uppmärksamma fler på att det finns hjälp att få när det behövs.

Sätten som vi kan underlätta för familjer med särskilda behov behöver bli bättre. En satsning som är jättebra är lotsarna för familjer med barn med funktionshinder. Dessa barn behöver ofta många olika typer av stöd. Lotsarna ska hjälpa dem och deras föräldrar att hitta rätt bland alla insatser. Det är jättebra, men även familjer utan barn med funktionshinder kan behöva mer stöd och det kommer Kristdemokraterna att fortsätta arbeta för, bland annat genom förslagen som nämnts här. Vi kommer att fortsätta arbeta för att Göteborg ska bli Sveriges bästa stad för barn att växa upp i!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: