Skip to content

Grattis på Internationella Roma-dagen

april 8, 2013

Roma flagIdag är det Internationella Roma-dagen. Sedan 1970-talet har dagen firats som romernas nationaldag. Göteborg är pilotkommun för ett projekt för romsk inkludering som regeringen har tagit initiativ till. Målet för projektet är att den rom som fyller 20 år 2032 ska ha samma möjligheter i livet som den som är icke-rom.

Jag stödjer vinklingen på projektet; att arbeta för att alla som föds idag ska ha lika möjligheter. Självklart syftar projektet till att alla ska inkluderas, men att särskilt satsa på barn ligger mig ändå varmt om hjärtat. Varje barns har rätt att få bli älskad och bekräftad för den man är, och alla ska ha möjlighet att utvecklas efter sin egen förmåga. Min vision är att Göteborg ska bli den bästa staden för barn och unga att växa upp i, där alla ska ha samma möjligheter i livet, oavsett vem man har.

Förhoppningsvis kommer projektet i Göteborg kunna skapa ringar på vattnet och ge goda exempel som kan spridas. Ingen ska diskrimineras för sin bakgrund, eller något annat.

Idag hissas romernas flagga på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Vid flagghissningen kommer det vara tal och sång och för Kristdemokraternas del talar Maria Berntsson, som bland annat sitter i kommunfullmäktige.

Till alla romer säger jag grattis på nationaldagen.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: