Skip to content

Bäst tack vare laginsats

december 19, 2012

Idag kommer det en rapport från SOM-institutet om västsvenskarnas åsikter i en lång rad olika frågor. Det finns givetvis massor av viktig och intressant information i undersökningen, men det kom också ett väldigt glädjande besked på förmiddagens pressträff. Enligt SOM är jag den mest populäre politikern i Göteborg. Det gör mig givetvis otroligt stolt och hedrad. Samtidigt måste jag säga att detta är en laginsats. Runt mig har jag medarbetare som varje dag ger mig råd, hjälper mig med alla handlingar, bokar möten och ja, helt enkelt får det att fungera. Den kristdemokratiska fullmäktigegruppen i Göteborg bidrar också med otroligt mycket bra idéer som jag inte hade kunnat vara utan. Detta är en laginsats.

Men det finns nog många förklaringar till att jag har fått det stöd jag har. Själv tror jag att det är viktigt att vara ödmjuk och lyssnande. Detta är två egenskaper som är viktiga för människor i allmänhet, men de är nog särskilt viktiga för politiker. Under de två år jag varit kommunalråd har jag alltid försökt lyssna på de olika åsikter som finns för att kunna bilda mig en uppfattning på så goda grunder som möjligt. En sådan fråga var beslutet om krogtiderna som var väldigt aktuellt i våras. Det var självklart för mig att bjuda in representanter för krögarna för att ta del av deras åsikter, lika självklart som att lyssna på kommunens utredare, även om jag delade hans åsikt mer. Jag tror att det är viktigt för politiker att arbeta såhär.

Att få ett sånt här resultat i en mätning förpliktigar självklart mycket. Jag hoppas att detta också kommer att innebära ett starkare stöd för mitt parti i valet 2014. Jag vill fortsätta arbeta för att Göteborg ska bli Sveriges bästa stad för barn och unga att växa upp (vad Kristdemokraterna vill göra går att läsa bland anant här) och då krävs det att Kristdemokraterna växer och tillsammans med Alliansen vinner nästa val.

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. David S permalink
  december 20, 2012 2:46 e m

  Grattis till utmärkelsen jag förstår varför du fick den!
  Jag såg när du var med i Svt forum där du intervjuades av Aina Berglund
  Måste säga att du var grym!
  Är det någon som kan öka Kds popularitet så är det Du!!
  Därför så får Kd min röst.
  Allt gott!!
  Mvh David S

 2. Anonym permalink
  december 22, 2012 9:43 e m

  Grattis till, David!!
  Du är väl värd den, du håller vår fana högt!
  M v h Eva Wallin, Öckerö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: