Skip to content

Lyssna på alla barn

november 21, 2012

För andra gången på kort tid har jag nu anledning att hylla min partikollega Maria Larsson som är barnminister. Förra gången var det utredningen om hur vi kan göra Barnkonventionen till lag som var bra. Nu är det nyheten om att Barnombudsmannen ska göra intervjuer med barn med särskilda behov.

 

Konceptet i sig är inget nytt, tidigare har såna här intervjuer gjorts med ensamkommande flyktingbarn och barn som utsätts för våld och sexuella övergrepp. Barnkonventionen säger att barn har rätt att komma till tals. Det gäller alla barn, men barn ur dessa grupper har ofta svårare att höras än andra.

 

Jag hoppas att detta ska innebära att dessa barns situation uppmärksammas, att förändringar görs där det behövs utifrån barnens behov och att man fortsätter med det här arbetssättet i framtiden.

Annonser
One Comment leave one →
  1. november 21, 2012 2:30 e m

    Bra att Maria Larsson nu vill att Barnkonventionen ska bli lag! Jag lade en motion för några år sedan med blev då påhoppad av Maria Larsson som menade att de skulle strida mot föräldrarätten. Skönt att Maria har sett de jag har sett, nämligen att barn far illa och att lagen inte skyddar dem tillräkligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: