Skip to content

Äntligen barnkonvention som lag

oktober 26, 2012
Bild: UNICEF/Roger Le Moyne

Bild: UNICEF/Roger Le Moyne

Idag kom det en mycket positiv nyhet. Regeringen ska utreda om barnkonventionen ska göras till svensk lag. Detta har Kristdemokraterna drivit länge och jag är glad att min partivän Maria Larsson, som har ansvar för barnfrågor nu har fått med sig hela regeringen.

Jag sitter ju också i styrelsen för UNICEF i Sverige, som driver frågor om barns rättigheter på ett mycket bra sätt. För ett år sedan drev UNICEF en kampanj om undanflykter. Då skrev jag ett blogginlägg om hur situationen kan se ut för funktionshindrade barn runt om i världen, som du kan läsa här. Men även om Sverige i många avseenden har kommit mycket långt så finns det barn som far illa och får sina rättigheter kränkta. Samhället kommer aldrig att bli perfekt, oavsett hur långt vi kommer, och det kan alltid bli bättre.

Barns rättigheter behöver stärkas ytterligare och därför måste barnkonventionen bli lag. Det innebär att frågorna kommer högre upp på agendan. Sverige ska vara världens bästa land för barn att växa upp i, och som kommunalråd arbetar jag för att Göteborg ska bli den bästa staden i Sverige för barn. Stöd till familjer som behöver det, mindre barngrupper i förskolan och en bättre skola är viktiga steg på den vägen. Det är också viktigt att alla barn ska få möjlighet att hålla på med en fritidssysselsättning, som idrottande eller musik.

Alla barn är olika, men har samma rätt att få sina rättigheter tillgodosedda. Därför är det utmärkt om barnkonventionen nu kan bli svensk lag. Bra jobbat, Maria Larsson!

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. oktober 26, 2012 12:42 e m

    Äntligen säger jag också men är lite förvånad eftersom Maria inte har varit så possitiv tidigare men bättre sent än aldrig

Trackbacks

  1. Barnkonventionens dag | HANDSFREE - David Lega
  2. Sverige granskas av FN | HANDSFREE - David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: