Skip to content

Färdtjänsten tänker fel, igen!

augusti 31, 2012

Imorgon ändrar färdtjänsten i Göteborg sina regler för det så kallade månadskortet. Reglerna har tidigare inneburit att man får 40 resor med färdtjänsten per månad, och kortet borde därför inte ha kallats månadskort utan kanske istället 40-resorskort. Att ha ett månadskort innebär ju att man får resa fritt under en månad. Dessa regler ändras nu och begränsningen tas bort. Men tyvärr kommer inte resenärerna kunna göra fler resor än vad tillståndet ger räknat per år.

I praktiken innebär detta att den som tidigare satt och räknade på hur många resor man gjort hittills i månaden, nu måste räkna på hela året. Detta är svårt för vem som helst, och för den som har en intellektuell funktionsnedsättning är det inte lättare! Tyvärr verkar det inte som att färdtjänsten har tänkt på detta. Tillgängligheten ökar inte med detta beslut, istället minskar den. Färdtjänsten borde ompröva sitt beslut och ta bort reglerna kring hur många resor man får. Ett månadskort ska vara ett månadskort.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Elisabet Hörle permalink
  augusti 31, 2012 11:41 f m

  Färdtjänsten är en katastrof från början till slut! Bor i Härtryda kommun. När jag åkte till jobb tidigare var bilarna försenade tre av fyra gånger, mellan en kvart och upp till en timma! Tack och lov är jag pensionär sedan mars månad i år och MÅSTE inte åka tre-fyra gånger i veckan. Nu väljer jag om jag vill ta fighten med Färdtjänst eller inte. Oftast blir det inte. Så borde det inte behöva fungera, men när man alltid väljer lägsta anbudet, utan att räkna in kvalitet, blir det så här.

 2. Anonym permalink
  augusti 31, 2012 12:00 e m

  Kan dom göra saker besvärligare så är det klart att dom måste göra det :-/

Trackbacks

 1. Papperslösa flyktingar och orättvisa skolkort | HANDSFREE - David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: