Skip to content

Företag OCH föreningar

juni 21, 2012

Idag skriver jag tillsammans med andra i både GT och GP. I GT skriver jag med min partikollega Maria Berntsson, som är vice ordförande för stadsdelsnämnden i Östra Göteborg om behovet av fler jobb i nordöstra Göteborg. Precis som jag skrev igår så har företagande en enorm betydelse för välfärden i Göteborg. Fler fungerande företag innebär att fler människor kan försörja sig själva. De skatter som då betalas in gynnar skolan, äldreomsorgen och alla andra verksamheter som drivs av kommunen. Läs hela debattartikeln här.

Sedan skriver jag också i GP med mina alliansvänner i kommunstyrelsen, Hampus Magnusson (M) och Helene Odenjung (FP) om hur vi vill styra om föreningsbidragen i Göteborg. Idag delas bidrag ut för verksamhet ända upp till 26 år. Detta är inte effektivt använda pengar. Istället vore det bra om man riktade stödet ännu mer till barn och ungdomar. Idrott är viktigt för alla, men det är enligt många undersökningar allra viktigast för unga. Läs den debattartikeln här. Idag är det alltså en sån dag när jag, om än med lite hjälp från andra, har tagit över göteborgsmedia 🙂

Vi är beroende av både företag OCH föreningar för att Göteborg ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt.

Annonser
One Comment leave one →
  1. Moa permalink
    juni 29, 2012 11:31 f m

    Väldigt många mellan 20 och 26 år är studenter som inte direkt badar i pengar. Om man måste sluta idrotta efter gymnasiet är det nog risk att man inte börjar igen när man faktiskt börjar tjäna pengar utan att behöva vända varenda krona, och det är nog viktigt för hälsan att man faktiskt fortsätter hålla sig igång även efter 20.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: