Skip to content

Fler företagare ger fler platser på äldreboenden

juni 20, 2012

Igår besökte jag ett par fastighetsägare och företagare på Ringön. Det var ett mycket intressant och givande besök. På Ringön fullkomligt vimlar det av små och medelstora verksamheter. Här finns och föds idéer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas. Här skapas arbetstillfällen. Visst, det kan se lite slitet och rörigt ut på Ringön åtminstone om man bara slänger snabba ögonkast, men tar man sig tid att titta bakom fasaderna så hittar man spirande verksamheter i mängder. Tillsammans genererar alla dessa företag många arbetstillfällen.

Hur kommer det sig att Ringön har växt fram till en plats där företagande och arbetstillfällen skapas? Vad är det som gör området så speciellt? Det är några frågor som jag tänker söka svar på även om det kan ta tid. En sak är jag säker på. Göteborg behöver fler sådana områden, där det finns framåtanda, idéer och utveckling. För där skapas fler jobb, och fler jobb måste vi ha, inte bara därför att det ger fler platser på äldreboenden utan därför att välfärd bygger på att det privata näringslivet går bra.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. juni 20, 2012 10:56 f m

  David, fler jobb måste vi ha säger du, men vad skall dessa göra som har dessa ”fler” jobben? Hur mycket skall vi konsumera mera av? Av vilka råvaror skall vi konsumera detta? Hur skulle det vara med att tänka i termer av:

  – Färre eller lika många jobb som nu
  – FLER delar på dessa jobb, alltså lägre arbetstid för alla (SPECIELLT de som nu mer eller mindre stressar ihjäl sig, och barnfamlijer som knappt får ihop sin tid)
  – KORTARE arbetstid, 4 timmar per dag bör räcka

  – KONSUMERA mindre, byt grejor, ge bort, samla inte på dig
  – KONSUMERA rätt saker, vad du tycker är rätt, men TÄNK efter innan köpet, BEHÖVER jag denna prylen?

  – Var lite VIS som chef i din egen roll, wwww.mirrorgate.se – varmt välkommen den 25 september

 2. juni 21, 2012 10:29 f m

  Hej Johnny!
  Jag håller inte med dig. Fler behöver arbeta, eftersom det är arbete som bygger välfärd. Med allt fler äldre behövs det mer resurser. Dessutom är arbetsmarknaden föränderlig. Bara för att vi får nya företag innebär inte det att fler arbetar, även om jag tycker att det är önskvärt. De nya arbetstillfällen som uppkommer ska också täcka de som försvinner, och det är ju faktiskt så att de jobb som försvinner ofta är energikrävande jobb inom den tunga industrin. Det är i nya småföretag som utvecklingen sker och som arbetstillfällen skapas, och det är nödvändigt, för välfärden, för miljön och för alla som idag saknar arbete.

Trackbacks

 1. På’t igen! « HANDSFREE – David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: