Skip to content

Välkomna nya medborgare!

juni 6, 2012
Från förra årets välkomstceremoni

Från förra årets välkomstceremoni

Idag på Nationaldagen ska jag till Slottsskogen för att vara med på Göteborgs ceremoni för nya medborgare som hålls där. Detta är ett mycket bra sätt att fira Nationaldagen på. Det är viktigt för människor att känna sig välkomna. När min pappas familj kom till Sverige i slutet av 60-talet blev de välkomnade med middag hos borgmästaren i Sölvesborg. Kontrasten mot dagens Sverige är stor. Idag när vi pratar om invandring ligger fokus nästan alltid på vilka problem som kan uppkomma.

Jag är övertygad om att de människor som vi idag ska välkomna till Sverige har en enorm potential. Det viktiga nu är att de släpps fram, att de får möjligheter att arbeta och utvecklas. Mångfald är en enorm styrka, men vi måste ta tillvara den på rätt sätt. Jag har skrivit om detta tidigare, här till exempel, men i korthet tror jag nyckeln ligger i att människor får möjlighet att arbeta. Där skapas kontakter, där kan man lära sig språket, där blir man en del av samhället.

Men, det är inte där man får sitt värde. Alla människor har ett okränkbart och lika värde, oavsett vem man är. Detta innebär att alla människor har samma rätt att få utvecklas. Nyckeln till detta ligger i arbete och attityder. Därför är det viktigt att arbeta för att fler ska kunna jobba, och därför känns det viktigt att vara med i en välkomstceremoni för nya medborgare.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: