Skip to content

Fria familjer och friidrott!

maj 15, 2012

Idag har jag tagit över Göteborgsmedia med två olika artiklar, en i GT och en i GP. I GT skriver jag om att vi behöver en familjepolitik som ger makten till familjerna. Alla familjer ser olika ut, och ingen är bättre än någon annan. Just därför är det så viktigt att varje familj själv får bestämma hur man vill ha det, till exempel med barnomsorgen. Idag är det Internationella familjedagen och därför känns det extra viktigt att uppmärksamma detta idag.

Vi utgår från att människor är unika och har olika viljor, men samtidigt samma rätt att få sina behov tillgodosedda. Det är viktigt att känna till att vi är de som står upp för detta, men politiken behöver förnyas och därför antog vi i fredags ett nytt familjepolitiskt program. Vi föreslår bland annat att föräldrar ska ha rätt till tjänstledighet på heltid till barnets treårsdag. Vi vill också införa en generell graviditetspeng under den sista månaden av graviditeten, och vi kräver att alla föräldrapenningdagar ska kunna överlåtas fritt mellan föräldrar. Alla dessa förslag syftar till att förenkla vardagen och öka friheten för småbarnsföräldrar.

I GP skriver jag tillsammans med mina Allianskollegor i Idrotts- och föreningsnämnden, Hampus Magnusson (M) och Anders Wettergren (FP), om att Göteborgs Stad måste sätta ner foten och ta ställning för en friidrottsanläggning i Björlanda. Det är bra både för friidrotten, som får en ny anläggning, och för fotbollen, eftersom det innebär att Rambergsvallen kan bli en renodlad fotbollsarena. Läs hela debattartikeln här, nedan följer ett kort utdrag.

Slutsatserna är i princip de samma vid varje utredning; Rambergsvallen utvecklas bäst om man låter den bli en renodlad fotbollsarena. Vart friidrotten ska flyttas i stället har utretts i två olika utredningar som båda konstaterar att en anläggning för friidrott på Hisingen placeras bäst i Björlanda. Ändå väljer den rödgröna majoriteten att helt avfärda utredningarna.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. mats Nilsson permalink
  maj 15, 2012 3:41 e m

  Hej David . Kul å se att ni bryr er om sport i Göteborg . Jag har då en liten fråga . Hur går det för oss som utövar motorsporter i Göteborg . Kör man enduro som jag gör är man hänvisad till en bana på Halvors äng vid Vikanskross på Hisingen . Denna bana är stängd mellan 15/3 och den 15/7 varje år . Dessutom så håller den på att försvinna pga vägbygget .
  Det som finns kvar är då MK-pionjärs bana i Mölndal . Denna håller dina partikamrater och alliansen på att stänga . Peter Johnsson Kd i Mölndal har utfärtdat ett avhysningsbeslut som träder i kraft den 31/12/2012 . Anledningen till detta är att man vill bygga villor på marken och det är som Hans Bergfelt sa viktigare än att stödja ungdomar från närliggande kommuner med bana . Så min fråga är då vad gör ni i Göteborg för att lösa problemet .
  Skulle vara ganska kul om man hindrade ungdomar från Mölndal att utöva sport i Göteborg .
  Har ni i idrottsnämden någon lösning på problemet .
  Är det någon ny bana på gång i Göteborg .
  Har ni något samarbete med Mölndalskommun i frågan .
  MVH Mats Nilsson

 2. Backa permalink
  maj 16, 2012 9:59 f m

  Bra att Rambergsvallen ses som en ronodlad fotbollsarena framöver. En ny anläggning för friidrott bör dock inte kopplas i hop med frågan om ett nytt Rambergsvallen för allsvensk fotboll för då blir den frågan upplåst i prestigekampen du just lyfter fram. 2014 står BK Häcken utan arena för allsvensk fotboll. Fokusera på den frågan först! Tillfälliga alternativ för friidrotten finns!

 3. maj 16, 2012 5:39 e m

  Saken är just den att tillfälliga alternativ finns, och det är bra, men alltför många gånger har vi sett att tillfälliga lösningar blivit permanenta. Just därför måste kommunen ta tag i friidrottsfrågan nu så att den löses parallellt med fotbollen. Båda är viktiga fast på olika sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: