Skip to content

Vi ska prata politik på Pride också!

maj 11, 2012

Idag har vi tagit ett familjepolitiskt program, som jag tycker är mycket bra. Diskussionen var positiv och hela dagen präglades av mycket god stämning. Jag såg fram emot att sätta mig på tåget och läsa om vår politik men ser att vi ännu en gång riskerar att dränkas i negativa citat från en av våra riksdagsledamöter angående Pridefestivalen. Vilken gång i ordningen detta är vet nog ingen. Om Annelie Enochson är korrekt citerad är det kränkande, olyckligt och otajmat. Citaten speglar inte partiets åsikter och jag, och många med mig, är mer än rejält trötta på att försvara åsikter som vi och partiet inte har. Vi vet att tio positiva nyheter dränks av en negativ, och det är mycket beklagligt om det enda folk kommer ihåg från idag är det här. Så nu gör jag ett försök till att föra ut vårt positiva budskap från idag: Föräldrar ska ha rätt till tjänstledighet på heltid till barnets treårsdag. En generell graviditetspeng ska införas under den sista månaden av graviditeten. Alla föräldrapenningdagar ska fritt kunna överlåtas mellan föräldrar. Detta vill jag prata om!

Annonser
8 kommentarer leave one →
 1. Stanley Sjöberg permalink
  maj 12, 2012 5:50 f m

  Jag har tidigare i år sagt att när opinionsmätningarna går ner till 2,7 % då är det dags för Göran Hägglund, Ankarberg och Dig att avgå! Ni har medverkat till att förskingra den ursprungliga visionen av KDS/ Kristdemokraternas uppgift. Det som händer är att KD-väljarna går till SD-partiet och det är olyckligt.

  Det är ointelligent att trotsa sina väljares politiska vilja och inbilla sig att man kan behålla folkets förtroende genom att auktoritärt nonchalera väljarnas syfte med partiet.

 2. maj 12, 2012 12:27 e m

  Jag blev enhälligt vald på rikstinget. Svårt att se det som auktoritärt. Det är inte väljarna som styr partiet, det är medlemmarna.

 3. Anonym permalink
  maj 15, 2012 4:11 e m

  Det verkar som du vill sätta munkavle på dina riksdagskolleger. Det vore mycket olyckligt för KD. Jag är en KD medlem som röstar på Anneli. Glöm inte att vi är många i KD som stödjer Anneli. Vill du att alla vi som stödjer Anneli skall rösta på ett annat parti i nästa val? Hon kanske är så obekväm för dig att du kanske tom vill stryka henne från listan eller sätta henne så långt ner på listan som möjligt vid nästa val?

 4. maj 16, 2012 5:38 e m

  Det handlar inte om att sätta munkavle utan om en diskussion kring hur man väljer sina tillfällen. Att kritisera partiledningen samma dag som partiet presenterar en väsentlig del av den politik vi går till val på 2014 är olyckligt, så enkelt är det.

 5. maj 22, 2012 10:53 e m

  Det intressanta är att när ni börjar försöka framstå som vidsynta och flörta med de ni alltid spytt galla över tappar ni förtroende och era väljare söker sig till Sverigedemokraterna, vars hat mot olika folkgrupper de kan lita på. Grattis.

 6. maj 23, 2012 2:37 e m

  Jag har inte och tänker inte spy galla på någon. Kommer absolut inte att någonsin rikta mig mot väljare genom hat mot andra människor.

 7. maj 25, 2012 2:33 f m

  Det är ju bra det men då kan man undra varför du är med i KD. Tycker det är rent stötande att pridefestivalen tillåter ett böghatarparti att vara med och på så sätt ger dem legitimitet i sina försök att bli ett rumsrent parti. Men som sagt, KDs flörtande med HBT-personer gör ju att ni tappar alla era väljare som stackars pastor Sjöberg här ovan.

Trackbacks

 1. På Pride i år igen – en självklarhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: