Skip to content

Stötta den som hjälper till!

april 14, 2012

Vi pratar ofta om att vi ska ställa upp för varandra och vara hjälpsamma, och det är bra, men ibland undrar man om detta verkligen är mer än bara fina ord. Idag blev jag upprörd när jag läste om en man i Gävle som såg en gravid kvinnna som behövde hjälp. Han skjutsade henne i sin bil till sjukhuset, men tyvärr hann de inte fram i tid. Istället födde kvinnan sitt barn i baksätet på bilen, vilket tyvärr medförde att hela baksätet på bilen förstördes. Mannen gjorde ju helt rätt, han ställde upp för en medmänniska som behövde hjälp, även om det innebar problem för honom. Du kan läsa om det här.

 

Det som gör mig så upprörd är hur företag och myndigheter har agerat efteråt. Vare sig mannens försäkringsbolag, landstinget i Gävleborg eller sjukhuset vill hjälpa mannen med det förstörda baksätet. På sjukhuset säger de till och med att ”de inte bett mannen köra kvinnan”. Hur kan man ha en sådan inställning till hjälpsamhet?

 

Det rimliga vore att landstinget hade en generös inställning till medmänsklighet och hjälpte mannen och att kvinnan fick betala motsvarande vad en ambulansfärd kostar. Kristdemokraterna gick till val på ett mänskligare Sverige, och detta är ett typiskt exempel på att vi behöver tänka mer på människor och mindre på system!

Annonser
One Comment leave one →
  1. april 14, 2012 4:27 e m

    ”vi behöver tänka mer på människor och mindre på system!” ………. that is the dilemma I have seen in the eyes of many official and non-official Swedish employees when I had a problem, they were compassionate, but bounded with the rules and the system, they had to oppress their humanity for the sake of the system that they were taught to obey and respect for the benefit of the society. It is a dilemma, can’t blame them. Maybe we should revise our system? You have point, thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: