Skip to content

Göteborgs politiker måste prioritera bättre

april 11, 2012

Idag skriver jag en artikel tillsammans med mina kollegor Jonas Ransgård från Moderaterna och Helene Odenjung från Folkpartiet i GP. Artikeln är ett svar till den rödgröna majoritetens gruppledare som för två veckor sedan skrev om Göteborg som ett skyltfönster för den rödgröna politiken där allt är bra eftersom det ekonomiska utfallet är positivt. Tyvärr är det ju inte riktigt så enkelt att bara för att det ekonomiska utfallet på kommunnivå är bra så är resultatet i stadens olika verksamheter bra. Ute i stadsdelarna är behovet av resurser många gånger stort! Så om vi nu har ett så gott ekonomiskt resultat i Göteborg, då måste det vara de politiska prioriteringarna som brister. Här nedan kommer ett kort utdrag ur vår replik. Hela debattartikeln kan du läsa här!

 

I dag ser vi långa köer till förskolan och stora barngrupper, sjunkande betyg i grundskolan och allt färre platser i äldreomsorgen. På område efter område når de rödgröna inte upp till sina egna prioriterade mål – som dessutom är lågt satta.

Den dåliga måluppfyllelsen beror inte på bristande resurser eller för låga skatter. Det beror på bristande politiskt ansvarstagande och felaktiga prioriteringar från majoriteten. För få bostäder beror inte på att det saknas vilja att bygga. Det beror på för stor byråkrati och för att de styrande partierna hindrar staden från att växa i den takt som krävs för att klara jobben och välfärden.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. april 11, 2012 3:37 e m

  Fast jag får nog säga att man borde vänta med byggandet tills man kommit ikapp med allt annat.
  När det redan saknas allt från barnomsorg till vägnät,sjukvård mm så blir det inte bättre av att klämma in in massa bostäder på dom få grönområden som är.

 2. april 11, 2012 4:30 e m

  Hur ställer sig Miljöpartiet till svaret på artikeln?

 3. Anonym permalink
  april 11, 2012 11:46 e m

  Nästan fel David! Rubriken borde ha varit Sveriges politiker ……….. Men i övrigt ok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: