Skip to content

Motståndaren är inte alltid tokig

april 10, 2012

Det är rubriken på GT:s ledare idag som handlar om hur den socialdemokratiskt ledda majoriteten agerar i Idrotts- och Föreningsnämnden. Eftersom det är jag som är motståndsledare i det här fallet så håller jag givetvis med GT som kritiserar att majoriteten röstar ner nästan alla förslag som vi i Alliansen kommer med. Samtidigt kommer de inte med ett enda, utöver sitt fyra sidor långa styrdokument som de uppdaterar en gång om året. Det jag tycker är intressant är att GT är den andra tidningen på kort tid som ifrågasätter hur majoriteten agerar i föreningsfrågorna. Jag skrev om detta så sent som förra fredagen här.

 

Jag tycker att föreningslivet i Göteborg är för viktigt för att lägga ett inriktningsdokument en gång om året och sedan låta förvaltningen styra. Alliansen har föreslagit att det ska utredas hur vi kan skapa små träningsanläggningar, så kallade utegym, utmed promenadvägar för att uppmuntra till spontanidrott. Vi har föreslagit att idrottsföreningar ska få driva viss fritidsverksamhet, också det för att uppmuntra till idrott. På det senaste mötet med nämnden föreslog vi att nämnden ska utveckla arbetet med träning för äldre. Vi föreslog att förvaltningen skulle få i uppdrag att undersöka hur och hur mycket äldre göteborgare tränar och hur möjligheterna till träning ska bli större. Jag hoppas att majoriteten inte kommer att gå på rutin och avslå även detta förslag.

 

Viktigast av allt är dock att arbetet för att barn ska känna sig trygga i föreningslivet stärks. Därför föreslog Alliansen att förvaltningen ska utreda hur kommunen kan stödja föreningarna i arbetet mot övergrepp på barn och också att en handlingsplan för att hjälpa föreningarna att hantera situationen när något väl har hänt skulle tas fram. Tyvärr ville majoriteten bara gå med på det första förslaget. Det var i alla fall en liten framgång, men jag tror fortfarande att det är viktigt att arbeta med de som redan råkat illa ut. Alla har rätt att få utöva idrott och att få känna sig trygga i föreningslivet och jag är övertygad om att förutsättningarna för detta blir bättre när vi i Alliansen tar över 2014.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Mats permalink
  maj 1, 2012 7:53 e m

  I Mölndal där ni sitter i majoriteten i hop med dom borgliga partierna medverkar ni till vräkningen av Mk-pionjär . Detta gör ni trots löften om att inte flytta vår verksamhet innan ny bana fanns . Er ordförande i Mölndal lovade detta på ett torgmöte innan förra valet.
  Moderaterna vill bygga villor och nu helt plötsligt vill KD detta med .

 2. mats Nilsson permalink
  maj 4, 2012 8:49 f m

  Peter johnsson är ju den man som tagit beslutet . Honom har vi pratat med många gånger .
  Ganska konstigt att ett parti som säger sej stå för moral och etik beter sej på detta sätt .
  Ni säger även att ideella föreningar skall gå före ekonomiska intressen . Stora ord men vad betyder dom när man inte står för dom ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: