Skip to content

Filmer och hundar

februari 8, 2012

Idag på kommunstyrelsen blev det kristdemokratiska framgångar i två vitt skilda ärenden. Det första handlade om filmutvecklingen i Göteborg där vänstermajoriteten tillsammans med Folkpartiet kom med ett förslag som i grunden var bra och handlade om att förbättra förutsättningarna för film i Göteborg. Detta var bra och viktigt, men i det ursprungliga förslaget framgick det inte tillräckligt tydligt hur viktigt det är att det görs i samarbete med Film i Väst, som är en mycket stor aktör i filmbranschen i Västra Götaland och Göteborg. Jag krävde därför ett förtydligande kring detta i beslutet, och är mycket glad att även majoriteten såg att det behövdes.

Ett annat ärende, som kan verka litet, men som har stor betydelse för dem det berör är ärendet om vilka regler som ska gälla för assistanshundar. Ni kanske minns att jag skrev i september här på bloggen om att jag tog upp detta. Det är nu äntligen avslutat i kommunstyrelsen, och alla assistanshundar blir nu undantagna från ordningsstadgan.

Jag har sagt det förr, att vara i opposition är inget att rekommendera och det finns mycket jag vill arbeta för i majoritet i Göteborg. Vi behöver en bättre äldreomsorg, där det är tydligt vad de äldre kan förvänta sig genom en värdighetsgaranti. Vi behöver en färdtjänst där inte antalet fritidsresor är begränsat så att man inte tvingas välja mellan att handla mjölk och gå på bio. Detta och mycket annat får vi idag inget gehör för i kommunstyrelsen, men ibland finns möjligheten att påverka till det bättre. Idag var en sådan dag.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: