Skip to content

Många människor har fördomar om KD

januari 24, 2012

Idag har jag en debattartikel i DN om Kristdemokraternas framtid. Jag tror att vi har stora möjligheter att växa och få stort inflytande på svensk politik, men det krävs att vi börjar gå åt samma håll. Alla behöver inte hålla med om alla ställningstaganden men partiet måste tydligare kräva av förtroendevalda och medlemmar att de ställer sig bakom gemensamt fattade beslut. Vi måste också som parti bli bättre på att kommunicera ut vår politik och våra ambitioner. Vi måste också återupprätta vårt varumärke och arbeta mer med att få fram vad kristdemokratisk politik innebär.

 

Efter rikstinget måste vi börja tala samma språk, ha samma budskap och gemensamt fokusera kring det vi på demokratisk väg beslutat oss för.

 

Hela debattartikeln kan du läsa här på DN Debatt. För övrigt tycker jag att det är lite roligt att jag nu fått min första karikatyrbild, och den i DN. Men varför en trumpet, och framförallt, hur håller jag den? =)

5 kommentarer leave one →
 1. Dan Pettersson permalink
  januari 24, 2012 11:24 e m

  Hur du håller den?
  Givetvis hittar du en lösning på det som allt annat!!

 2. B-O Gavne, Västerås permalink
  januari 28, 2012 9:33 e m

  MJAAA! Jag har ingen fördom om David Lega jag bara har att konstatera att han är rent kriminell!
  Som han benämner sin kommun, Göteborgs kommun, för Göteborgs stad.
  Som
  Kommunlagen skriver: Sverige är indelat i kommuner (1:1),
  Regeringsformen skriver: myndighet skall iaktta saklighet (1:9),
  Förvaltningslagen skriver: Myndigheten skall sträva efter att uttrycka sig lättbegripligt. (§7), Brottsbalken skriver: Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning genom handling eller underlåtenhet åsidosätter vad som gäller för uppgiften skall dömas för tjänstefel (20:1).

  Alltså visst finns också Göteborgs stad, med sina gator, höga hus och dålig luft. Med att när vi talar om den lokala samhällsgemenskapen av människorna runt Kopparmärra, har vi svenska folk kommit överens om att sådan skall benämnas kommun.
  Och visst kan David Lega tycka att benämningen kommun är löjlig. Som, till exempel att större delen av göteborgarna ju bor en stad. -Men då får David Lega vända sig till riksdagen och förorda en ändring. I stället för att som nu, bara strunta i överenskommelsen, sätta en stövelklack på lagd lag.

 3. januari 31, 2012 11:22 f m

  Redan 1621 fick Göteborg sina stadsprivilegier och har ända sedan dess varit en stad i ordets betydelse.
  Det var väldigt länge sedan riksdagen ändrade lagstiftningen och gav de kommuner som så önskade möjligheten att få kalla sig för ”stad” istället för ”kommun”. Det finns en mängd kommuner runt om i landet som har valt att kalla sig för ”stad” istället för ”kommun”.
  Folket i Göteborg har via sina företroendevalda valt att kalla Göteborgs kommun för Göteborgs Stad.
  Däremot tror jag inte att det finns något formellt beslut på att Kopparmärra ska heta just Kopparmärra. Det är väl snarare ett bevis på vår göteborgska humor, som inte heller den finns omnämnd i någon lagstiftning men trots det är den väl förankrad i folkmun. För övrigt är statyn flyttad från sin ursprungliga placering och hästen kopparmärra är ingen märr utan en hingst. Tänk så det kan bli 🙂

 4. B-O Gavne, Västerås permalink
  januari 31, 2012 4:20 e m

  SOM JAG FÖRUTSÄTTER att David Lega, ambitiöst precis vet vad han talar om, måste jag konstatera att han ljug… -han talar inte sant, i sitt svar ovan. Som det naturligtvis INTE finns någon ändrade lagstiftning som ger kommuner möjligheten att få kalla sig för ”stad”, till Kommunallagens stadgande att: Sverige är indelat i kommuner. ..kan ni tänka er en lag som påbjuder någon ordningsregel med tillägget, att man inte behöver följa regeln om man inte känner för det?
  Och jag noterar att David Lega, INTE publicerar min kommentar till hans senare blogg: Tack för förtroendet, där jag berättar om att jag, som bara intresserad samhällsmedlem, nekades att få komma in på kongressen i Västerås. ..jag hade ju där kunnat talat med delegaterna om att: David Lega –och Göran Hägglund, struntar i vi svenska folks överenskommelser –Kommunreformen- sätter stövelklack på lagd lag – Kommunallagen: Sverige är indelat i kommuner.
  Å så hade jag kunnat lägga till att Mats Odell, ni vet han som har 30,8 procent av medlemmarna bakom sig, han gillar inte –som han sade till mig för en tid sedan- det här stads snackandet, som lagen påbjuder om kommun.
  Men det är helt rätt som David Lega påtalar, att ..om det nu inte är mängder, så några, också andra kommuner som snackar stad. Och det är väl härvid som Mats Odell får sina sympatisörer, att Odell reagerar mot denna brottsligheten som bara accelererar i Sverige.

  Det här att benämna våra kommuner för just kommun, hela kommunreformen runt 1969, handlar om att vi svenska folk, vill ytterligare hävda demokratin, ni vet alla människors lika värde. Att göteborgarna INTE är nått finare människor än, till exempel de som bor runt Hönö Klåva.

 5. MCP permalink
  februari 5, 2012 12:34 e m

  Den svenska familjepolitiken är främst till för att stödja karriärkvinnors och ensamstående mammors behov och alla vi andra får snällt ställa oss in i ledet. Vanliga familjer räknas inte, för hur mycket samhället än diskriminerar vanligt folk så vet våra politiker att de på något sätt kommer att klara sig. Tanken bakom denna politik är främst att barn till vanligt folk inte skall få en bättre uppväxt än barn till de prioriterade grupperna. Jag vill naturligtvis inte göra det svårare för ensamstående eller karriärister. Det jag är ute efter är mera flexibilitet i samhället. Idag väljer en del kvinnor att bli egenföretagare eftersom detta ger dem möjlighet att vara mera med barnen än de skulle kunna vara som anställda. De kan ju exempelvis låta vinst stå inne i företaget för att sedan ta ut den som lön när barnen är små. Med tanke på att många förstföderskor numera är ganska gamla så kan det ha samlats ganska mycket i firman och detta kan betalas ut som lön under småbarnsåren. Varför kan inte samma möjlighet finnas för vanliga anställda?
  En annan grupp som brukar klara av att få vara med sina barn under småbarnsåren är lärare som genom att först inte ta ut föräldrapenning under sin inledande föräldraledighet, sedan gå i och ur tjänst i samband med lov och slutligen avsluta med att ta ut föräldrapenning. Då har de möjlighet att stanna hemma med sina barn medan de är små, för trixandet ger ganska många dagars extra ledighet. Varför kan inte alla småbarnsföräldrar få denna möjlighet?
  Så är verkligheten och den är inte rättvis! Detta känner våra politiker till, men de bryr sig inte. Om samhället inser vad dess prioriterade och myglande grupper ställer till för samhället på lång sikt innan allt gått över styr, då finns det kanske en chans. Men om vi skall fortsätta att låta dessa grupper styra hur vi bygger vårt samhälle då kommer vi att utvecklas till ett U-land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: