Skip to content

Satsa på entreprenörer och småföretagande!

december 19, 2011

Nu på förmiddagen nåddes jag, precis som alla andra, av det tråkiga beskedet att SAAB nu begärts i konkurs av dess VD, Viktor Müller. Tingsrätten i Vänersborg går just nu igenom konkursansökningarna och allt annat en att SAAB nu förklaras i konkurs vore en stor överraskning. Detta är tråkigt för svensk bilhistoria och svensk industri men för alla de anställda på SAAB som i flera år levt i osäkerhet är det en djup tragedi.

Konkursen påverkar också en stor mängd andra företag och människor i Västra Götaland som på olika sätt har kopplingar till SAAB. Just nu är det viktigt att samhället tar ansvar för de som nu blir arbetslösa, men i det långa loppet är det bara genom ett inbjudande och stimulerande företagsklimat som arbetslöshet kan hållas borta. Entreprenörsskap måste belönas, det måste vara enkelt att starta och driva företag och att anställa människor. Vi får aldrig glömma att alla stora företag någon gång har varit nystartade och små.

Förutom SAABs betydelse för Trollhättan har företaget givetvis också haft en enorm betydelse för Göteborg. Staden måste nu leva upp till det entreprenörskapspris, Entrepreneur for the World Award, som Annelie Hulthén tog emot i Singapore för bara några veckor sedan. Här krävs politisk samarbete som står över det vanliga käbblet. Tillsammans kan vi göra mycket för att stödja företagsklimatet i Göteborg. Jag hoppas att majoriteten vill samarbeta, och lyssna på goda idéer från oss i oppostionen, för att vi ska komma framåt i detta arbete!

3 kommentarer leave one →
 1. december 19, 2011 8:28 e m

  Om SAAB kunde tala…

  2000aldrig tillägnar dagens lucka i sin adventskalender till SAAB. Här är vad SAAB antagligen skulle säga om SAAB var en person. Frid över SAAB’s minne.

  http://bit.ly/slgo7c

 2. Anonym permalink
  december 19, 2011 9:44 e m

  1+1=3, i kris spirar kretiviteten, satsa långsiktigt samma summer på ny teknik på nya marknader

 3. december 23, 2011 12:35 e m

  ”Entreprenörsskap måste belönas, det måste vara enkelt att starta och driva företag och att anställa människor.”

  Det ÄR enkelt.
  Jag förstår inte varför du driver på myter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: