Skip to content

Göteborg behöver en värderingsmässig omstart!

december 8, 2011

Har ni som jag någon gång blivit förbannade när det ligger en röd strumpa kvar i tvättmaskinen, som färgar all vit tvätt rosa? Under de två senaste åren har många oegentligheter avslöjats i Göteborg. Det senaste är hanteringen av projektet Upp, där skattepengar använts till vinnotor, falsk statistik och Way Out West-biljetter. Vi är nog många nu som känner att detta måste få ett slut. Dessa fåtal röda strumpor måste sluta förstöra helheten, för alla vita kläder som finns i Göteborg i form av förskolelärare, bambatanter, socialsekreterare och kompetenta tjänstemän.

För att komma till rätta med problemen har en Whistle Blower-funktion inrättats och system för internkontroll har skapats. Ikväll tar kommunfullmäktige förhoppningsvis beslut om att inrätta en granskningskommission som ska undersöka hur det har kunnat bli såhär. Dessa åtgärder är bra, men de räcker inte, för trots att nästan alla vill göra rätt finns det några röda strumpor kvar!

Tvätten kan vi lösa med klorin, men vad Göteborg behöver är en värderingsmässig omstart. Ett av svaren på varför det har blivit så här är ganska självklart; enskilda människor har handlat så att de skott sig på skattebetalarnas pengar. Vi måste ha ett samhälle där alla människor vill göra rätt och där det inte finns något behov av Whistle Blower-funktioner och granskningskommissioner. För att komma dit måste vi prata om att i grund och botten är det bristande etik och moral som ligger bakom problemen i Göteborg.

Det är helt nödvändigt att diskussioner om etik och moral alltid hålls levande, och där har vi Kristdemokrater ett stort ansvar. Jag kommer att fortsätta arbeta för en värderingsmässig omstart i Göteborg, men för en verklig förändring krävs det ett maktskifte 2014, där också Kristdemokraterna är mycket starkare!

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Håkan Stenson permalink
    december 8, 2011 4:59 e m

    Varför väljer vi (tyvärr är man ju en av kollektivet, men som inte röstar som majoriteten) att behålla samma ledning från val till val vilket lätt gör att man går in i en avslappade soffställning för man blir ju ändå återvald! Om tre år hoppas man det blir ändring! Sen är det säkert bra om det växlar med jämna mellanrum. Ingen ska känna sig säker utan att sköta jobbet! Kanske ska man göra som i andra länder där topptjänstmän avgår när politikerna ändras i majoriteten! Det verkar likna tv-serien ”yes,herr Minister”. Väldigt bra, men vi ville inte ha den uppspelad här och nu!!

Trackbacks

  1. Tankar om Granskningskommissionens rapport | HANDSFREE - David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: