Skip to content

Inför en svekbarometer i Göteborg!

oktober 24, 2011

Förskolekön i Göteborg är snart lika lång!

 

Idag finns det återigen ett par artiklar i GP om att det ännu inte finns tillräckligt med förskoleplatser trots att den rödgröna majoriteten lovat detta i val efter val. Artikeln finns tyvärr inte på nätet, men påminner mig om ett blogginlägg som jag skrev i februari i år.

I höstens valrörelse utlovade Socialdemokraterna mindre barngrupper och ett slut på köerna till förskolan. Resultatet av deras barnomsorgspolitik är sorgligt nog både överfulla barngrupper och fortsatta köer. Enligt statistik som presenterades den 1 februari saknar 678 barn i Göteborg en förskoleplats. Jämfört med samma tid förra året (då 450 barn saknade förskoleplats) är det en ökning med 50 procent.
Socialdemokraterna har i över tio år lovat att få bukt med förskoleköerna. Hur många gånger kan man upprepa ett löfte innan det blir till en lögn?

Efter 17 år är det dags att analysera den rödgröna majoritetens resultat. Peter Lenken på GP har idag en svekbarometer, där majoriteten får en 1:a på förskoleområdet. Det är ett bra förslag. Vi börjar bli många nu som undrar hur många gånger ett löfte kan upprepas innan det blir en lögn.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Ellen permalink
  oktober 24, 2011 2:57 e m

  Tycker köerna för förskoleplatser ska uppmärksammas men blir lika besviken varje gång! Många av dessa föräldrar som inte fått plats har bara angett en föreskoleplats som alternativ. De är oftast högavlönade och känner många gånger ingen större panik att vänta lite på just den platsen, de har råd. Vi andra vanliga löntagare syns med liten marginal i denna statistik och av den enkla anledning att vi inte kan ange bara ett alternativ, vi tar vad som helst bara vi efter 18 månader kan återgå till jobbet så vi kan försörja oss själva. När diskussionen återkommer med siffror över de föräldrar som angett fler alternativ och fortfarande inte fått plats efter fyra månader, då är det katastroff, det håller jag med om! Då är det dags att göra ngt…

 2. Lelle P permalink
  oktober 24, 2011 5:13 e m

  Vad har du för källor på detta? Att det är höginkomsttagare? Har jag aldrig sett ngn gång. Verkar inte heller särskilt logiskt. Snarare är det väl ofta folk utan bil som inye kan köra över halva Göteborg till ett dagis varje morgon och eftermiddag. Sedan är det inte bara folk som ställer sig i en kö.

 3. oktober 25, 2011 9:38 f m

  Lelle P: Här finns källor om hur det har gått med (s) vallöften: http://www.gp.se/dela/1.756898-sa-gick-det-med-loftena-efter-valet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: