Skip to content

Handelskammarens viktiga visioner

oktober 14, 2011

Just nu pågår Västsvenska Handelskammardagarna borta på Svenska Mässan vid Korsvägen. Jag deltog igår vid invigningen, där vi bland annat fick se en del ur musikalen West Side Story och fick lyssna till ett intressant samtal med Jacob Wallenberg. Handelskammaren fyller i år 350 år och det kändes därför extra roligt att vara med där.

 

På årets Handelskammardagar diskuteras speciellt visioner för Västsverige, som framförallt syftar till att skapa en positiv anda och tilltro till Västsveriges framtid. Igår på invigningen diskuterade man till exempel hur vi ska kunna dra nytta av Göteborgs strategiska position mittemellan de tre huvudstäderna i Skandinavien. Investeringar i snabbtåg skulle öka Göteborgs attraktivitet, till exempel när internationella företag tittar på var de ska placera sina kontor. Vi vet ju att Göteborg, jämfört med Malmö och Stockholm, har halkat efter vad gäller infrastruktur, men vi vet också att det arbete som nu pågår med stora satsningar i Västsvenska paketet, stärker möjligheterna för arbetspendlande till och från Göteborg. Att flytta Göteborgs bortre gränser är något av det viktigaste vi kan göra för att bli ännu bättre.

 

Det är också glädjande att Handelskammaren så tydligt ser att det behövs ett helhetsgrepp om samhället. Näringslivet ska gå hand i hand med kulturen och välfärden. Om Göteborg kan erbjuda arbetstillfällen, ett rikt utbud av kultur- och idrottsupplevelser och goda utbildningsmöjligheter är det få som kan konkurrera med oss!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: