Skip to content

Påverkar i opposition

oktober 7, 2011

Även om opposition inte är något att rekommendera så får man ibland möjlighet att påverka. Tidigare har jag fått igenom en handlingsplan mot sexuella övergrepp på barn, och jag startade en grupp mot supportervåld vid idrottsarrangemang.

Innan sommaren blev jag kontaktad av en kvinna som berättade att hennes dotter inte blivit beviljad färdtjänst till de norra öarna i Öckerö kommun. På grund av detta kunde hon inte besöka sin mormor och morfar och hälsa på. Jag kontaktade Färdtjänstnämnden och frågade hur det kunde vara så här. Det visade sig att beslutet att inte bevilja färdtjänst till Nordöarna i Öckerö kommun byggde på ett beslut som hade tagits i juni 1993!!!

På nästan 20 år hade alltså inte kommit sig för att titta över beslutet. De som ville åka dit fick slentrianmässigt nej. Färdtjänstförvaltningen har nu tittat på frågan och i måndags tog färdtjänstnämnden det glädjande beslutet att tillåta färdtjänstresor till Nordöarna. I och med detta är en hel kommundel lite mer tillgänglighetsanpassad!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: