Skip to content

Litet beslut med stora konsekvenser

augusti 31, 2011

Politik handlar inte bara om stora reformer. Då och då dyker det upp möjligheter att förändra även små och praktiska ting som kan underlätta livet i vardagen. Jag skrev nyligen om mitt förslag att ändra i stadens ordningsstadga så  kallade assistanshundar inte skall omfattas av samma regler som vanliga hundar. För den som i sin vardag är beroende av en assistanshund är detta en mycket viktig fråga. Glädjande nog så ställde sig den politiska majoriteten idag bakom kristdemokraternas initiativ om att signal- och servicehundar inte skall omfattas av samma regler som ”vanliga” hundar.

Jag är stolt över att ha bidragit till att det nu är fritt fram för fyrbent assistans i Göteborg!

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. augusti 31, 2011 1:50 e m

    Bra där! Djur är bra på många sätt (förutsatt att man inte är allergisk då…). De har en bevisat läkande effekt, och de är ett underbart sällskap som hjälper och lugnar i svåra situationer. Har själv hund (dock ingen asshund), så jag vet! Och när de drar ner alltmer på assistansen är det viktgit att behovet som ändå kvarstår kan tillgodoses på andra sätt. För det är många som är i en gråzon, som bara har lite behov av assistans och de flesta av dem har det tufft nu. Så jag hoppas att detta ska gälla över hela sverige! FÖRBANAT BRA JOBBAT!!!

  2. torbason permalink
    september 1, 2011 8:35 f m

    Tack David för förmågan att nosa 🙂 upp små men betydelsefulla problem. Tyvärr verkar vardagens och de små problemen ofta glömmas bort av både media och i den politiska debatten. Det är också glädjande att i detta fall sunt ”bonnförnuft” kan vinna mark i den politiska beslutsprocessen. All lycka i Ditt fortsatta arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: