Skip to content

RiverCity Gothenburg

juni 10, 2011

Rådhuset vid Gustav Adolfs Torg  är i skrivande stund fyllt av cirka 80  internationella experter på stadsutveckling som i olika lag arbetar med att ta fram planer och visioner för hur det centrala älvstadsområdet skall gestaltas. Centrala Älvstaden är det centrala Göteborg på bägge sidor älven, ett område med stor outnyttjad potential för stadsutveckling.  Workshopdeltagarna kommer under fem dagar att arbeta med visioner och strategier för områdets utveckling och som ska finnas framme hösten 2012.

Det är lätt att bli hemmablind och därför missa vilken sorts stad Göteborg skulle kunna bli. Det är därför bra att staden tar in bred och internationell expertis inför ett så centralt projekt i stadens utveckling.  Det skall bli oerhört spännande att få ta del av alla dessa kreativa talangers idéer om hur  Göteborg skulle kunna gestaltas i framtiden.  På en av de många post it-lapparna som klistrat upp på vikväggarna i Rådhuset stod det: ” Gothenburg is the Motown of the north!”

För en tid sedan erbjöds jag möjligheten att visionära lite om stadsbyggnad och Göteborgs framtid. Du kan läsa mitt alster här!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: