Skip to content

Om köer …

april 15, 2011

Igår kväll debatterades det infrastrukturfrågor i Kommunfullmäktige. GP återgav min ståndpunkt ganska väl:

– Det är dags att gå vidare i stället för att köra ett varv till i rondellen, sa David Lega, Kristdemokraterna.

Han menade att infrastrukturfrågorna har legat som en blöt filt över Göteborgs utveckling och att det Västsvenska paketet där trängselskatterna är en del, är ett sätt att få Göteborg att bli en liten storstad i stället för en stor småstad.

Det är därför dags att gå vidare. Det är dags att diskutera de utmaningar och möjligheter som vi har framför oss! Det hela är egentligen ganska enkelt. Ett nej till det västsvenska infrastrukturpaketet nu, innebär ett ja till köer.

På tal om köer …  I höst kommer skolinspektionen att göra tillsyn på förskolorna i Göteborg. Skolinspektionen kommer granska storleken på grupperna, tillgången, pedagogiskt innehåll, etc. Det är mycket bra att Göteborg nu utsätts för en rejäl granskning av sin förskoleverksamhet, speciellt då de röd-gröna politikerna och stadens föräldrar tycks ha ganska olika uppfattningar om storleken på kön.

Majoriteten har nämligen genom en extreme make-over i statistiken trollat bort kön genom att placera barnen i en annan kolumn i ett tabellverk.  Men 751 barn som vill ha en plats men inte fått det måste väl rimligen ändå utgöra en kö, även på socialdemokratiska?
2 kommentarer leave one →
 1. Michael permalink
  april 15, 2011 12:10 e m

  Infrastruktur är bra, trängselskatt är ett stort slöseri med pengar och är orättvis.
  Göteborg har aldrig blivit tvingat att införa trängselskatt, ett skatteuttag gärna regionalt genom inkomstskatt hade varit ett mycket billigare och rättvisare alternativ. Att de flesta politiker har mörkat debatten och dessutom vägrar medborgarna folkomröstning är stor skandal. / Michael

 2. Mathias Röjfors permalink
  april 20, 2011 2:46 e m

  JAg håller med dig i många frågor, men att så på det här sättet köra över så många Göteborgare som har en annan åsikt än vad i detta fall våra politiker har.

  Varför är man så himla rädd för en omröstning ?

  Mathias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: