Skip to content

Nej till förmånscyklar för stadens anställda

april 12, 2011

Imorgon är det dags för kommunstyrelsens Personal- och Arbetsmarknadsutskott att ta beslut om det röd-gröna förslaget om att erbjuda stadens anställda förmånscyklar. Jag har tidigare skrivit om förslaget här, och om varför jag är kritisk till det. I korthet är förslaget är inte tillräckligt attraktivt, det skulle inte ge de miljövinster som var tanken, och det bygger dessutom på kontroll av de anställdas cyklande. Enligt Traikkontorets modell skulle nämligen kommunen kontrollera att en anställd som cyklar färre dagar per månad än överenskommit belastas med ett högre nettolöneavdrag för kostnaden för cykel och cykelservice. Sannolikt är det därför som endast tre personer hittills tecknat sig för erbjudandet om cykelförmån som Trafikkontoret tillhandahåller.

När det gäller kommunala förmånscyklar är jag därför för minskade ramanslag och ett balanserat styre!

Annonser
One Comment leave one →
  1. Ylva R permalink
    april 12, 2011 8:04 e m

    Röd-gröna älskar att öka kommunal byråkrati, snart skall väl alla jobba kommunalt för att hinna med alla kontroller och byråkratiska åtgärder.

    Önskar få dem att förstå att det blir billigare och enklare om man kapar bort onödig administration. Resultatet blir att kostnaderna minskar och vi kan prioritera om till mer behövande områden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: