Skip to content

Har Alva Myrdal reinkarnerats?

mars 10, 2011

Idag ger jag ordföranden i socialdemokratiska kvinnoförbundet, Nalin Pekgul, svar på tal i en debattartikel på GP:s web:

Förr gavs föräldrar dåligt samvete för att det inte tillbringade tillräckligt mycket tid med sina barn. Nu vill Pekgul ge dem dåligt samvete för att de inte bidrar till samhällsnyttan. Pekguls tänkande präglas dock, liksom makarna Myrdals, av en snävt ekonomisk syn på samhällsnytta. Endast den som lönearbetar anses bidra till det gemensamma samhällsbygget.

Läs hela artikeln här!

 

 

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. Lena Hagman permalink
  mars 10, 2011 1:43 e m

  Helt rätt David.
  Hur kan någon ta henne på allvar, Jag tycker hon kränker oss fritänkande kvinnor rejält.
  Som om jag inte skulle vara kapabel att välja vad som är rätt för mitt barn och min familj.
  När hom dessutom ser det som ett hån mot samhället och en skymf mot resten av befolkningen när någon väljer annat än ” dagis” är skrämmande.
  Den ekonomiska samhällsnyttan av att få en bra relation till sina barn överstiger långt mer än vad ett vårdnadsbidrag kostar.

 2. Margareta Sjögren permalink
  mars 10, 2011 4:19 e m

  Bra David det är skamligt att inte låta var och en bestämma själv, jag kan inte förstå hur detta parti kan hjärn tvätta så många mäniskor av vår befolkning.Hur många barn/ungdomar är det inte som blir tottalt sönderstressade av att nästan aldrig få lugn och ro,det är bara en enda sak som gäller det är statuss.Hur barnen mår aktar dom sig för att fråga sig själva.
  Vårdnadsbidraget bör vi arbeta vidare på,jag vet att det kostar men det kostar mycket mer när ungdomar blir vrak.

  Kristdemokrat o politiker iVG

 3. mars 10, 2011 6:22 e m

  Bäste David

  Det finns en klar ton av överlägsenhet och enkelhet i” tänket” hos Socialdemokraten. Alla skall gör som socialisterna önskar. Tänk inte själva, ha inga andra funderingar än de som partipiskan säger då blir vi lyckliga och glada.
  Nu är de nya tider där vi har både RUT och ROT samt fria individer som väljer själva vad som passar bäst för just deras livssituation.
  Låt dessa enväldiga och självgoda politiker tycka . Vi tänker !!

 4. Karin Nilsson permalink
  mars 19, 2011 10:52 f m

  På min tid, 60-talet, hade en man en lön så han kunde försörja sin familj, så man kunde välja att vara hemma. Det har jag nu fått straffat med en låg pension. (räknas ju inte som ett jobb!) Det var det ju i och för sig värt, men jag kan tycka att det här bidraget de får när de är hemma idag med sina barn skulle vara högre. VAD KOSTAR ETT BARN PÅ DAGIS OCH SOM SPARAS IN? Fy för Nalin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: