Skip to content

Äntligen vård för gömda!

mars 3, 2011

Kristdemokraterna har länge kämpat för att ge papperslösa och gömda flyktingar rätt till vård.  I går kom regeringen tillsammans med miljöpartiet överens om en nyordning som innebär att vissa grupper av papperslösa ska kunna få vård och att barnen ska ha rätt till skolgång. Äntligen har vi nu fått med oss övriga i Alliansen på denna linje.

Se inslaget i Rapport här!


I media: SVT, Dagen, GP,

5 kommentarer leave one →
 1. Anders Bergström permalink
  mars 3, 2011 7:05 e m

  Du förstår inte att KD kommer att åka ur 2014 när ni tar sådana här korkade beslut?

 2. Gunnar Johansson permalink
  mars 3, 2011 8:23 e m

  ”Migrationspolitiken ska nu bli mer human och rättssäker”, förklarar statsminister Fredrik Reinfeldt. Det låter ju vackert och omtänksamt. Men i fråga om flykting- och invandringspolitiken försöker ju alla politiska partier ständigt bräcka varandra i godhet och empati. Där saknas heller inga pengar.

  Men för andra grupper i Sverige framstår statsministerns ord säkert som ett stort hån. Det handlar de många tiotusentals människor som far så illa till följd av den borgerliga alliansregeringens destruktiva regler för sjukförsäkringen. När ska de bli ”humana” och rättssäkra”?

  De här människorna lider svårt – både av sjukdomar och myndigheternas allt hårdare press och tvång. Tiotusentals mister nu en stor del av sin ekonomiska trygghet och hänvisas till socialbidrag eller leva på sina pensionsbesparingar. Det är ovärdigt ett modernt ”välfärdsland” som Sverige.

  I fallet med sjukförsäkringen sätts de vanliga svenskarna närmast på undantag och ses rent allmänt över axeln. Där lyser godheten och empatin med sin totala frånvaro, och där ska pengar ständigt sparas. Kanske är det inte lika politiskt korrekt att kämpa för en mänsklig sjukförsäkring?

 3. Gunnar Johansson permalink
  mars 4, 2011 6:15 f m

  Du verkar inte ha särskilt högt i tak för dina läsares kommentarer…

  Jag gissar att min kritiska kommentar mot alliansens beslut i migrationsfrågan var alltför känslig för dig och ditt parti. I annat fall borde den ha publicerats för åtskilliga timmar sedan på den här bloggen.

  Trist.

 4. mars 4, 2011 12:57 e m

  Det vore ju fantastiskt om det vore så som Gunnar menar, att ”alla politiska partier ständigt söker bräcka varandra i godhet och empati” 🙂

  Jag är glad och stolt över att kristdemokraterna medverkar till en humanare flykting- och invandringspolitik. Jag respekterar dock att andra människor har andra synpunkter i denna fråga, men tycker det är olyckligt att ställa svaga eller utsatta grupper mot varandra. Kristdemokraterna kämpar inte bara för att alla människor skall ha rätt till sjukvård och skolgång, utan även för de som drabbats av sjukförsäkringsreglerna:

  http://svt.se/2.22620/1.2319743/kd_vill_ha_mjukare_sjukregler

  Angående kommentaren om ”högt i tak” … Jag läser alla inlägg, men ibland tar det lite tid innan jag hinner publicera dem. 🙂

 5. Gunnar Johansson permalink
  mars 7, 2011 7:48 e m

  Tack, David, för din förklaring till dröjsmålet med publiceringen av mitt inlägg.

  Ja, man får verkligen hoppas att KD står på sig i frågan om sjukförsäkringen och de utförsäkrade. I annat fall riskerar partiet ännu en svekdebatt. De tidigare dito handlade om ”abortturismen” och att KD undvek att göra en taburettfråga om den nya lagen om könsneutrala äktenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: