Skip to content

Skapa bättre villkor för dagmammorna!

februari 28, 2011

Legas initiativ är oantastligt, och särskilt välkommet i den stressade och röriga barnomsorgsapparat som Göteborg dragits med i många år. Han borde få gehör från alla håll, eftersom också majoriteten säger sig vara positiv till dagbarnvårdare. För det kan väl aldrig ligga något i korridorsnacket om ett principiellt S-motstånd mot dagmammor?”

Ledaren i dagens GT uppmärksammar att den rödgröna majoriteten återigen misslyckas med att uppfylla sina egna barnomsorgslöften. Fortfarande är det kö till förskolorna, och fortfarande är barngrupperna överfulla. Kristdemokraterna har länge framhållit andra alternativ inom barnomsorgen, som till exempel vårdnadsbidrag och dagbarnvårdare  (eller dagmammor som man sa när jag växte upp). Fler alternativ inom barnomsorgen skulle nämligen bidra till att avlasta förskolan och skapa barnomsorgslösningar som passade familjer med olika preferenser och förutsättningar.

Det tycks dock finnas ett kraftigt motstånd mot icke-kommunala barnomsorgsalternativ i allmänhet, och dagbarnvårdare i synnerhet.  Kanske handlar det om  ”byråkrater i vissa stadsdelar som mobbar bort dagbarnvårdarna med egna små regler”, för inte handlar det väl om ”om en rödgrön konspiration i syfte att styra alla familjer mot förskolan”?

För att skapa fler alternativ inom barnomsorgen måste goda och rättvisa villkor gälla alla, oavsett vem som är huvudman. Jag har därför tagit initiativ till ett yrkande om att se över villkoren för dagmammorna.

2 kommentarer leave one →
  1. Margareta Sjögren permalink
    mars 14, 2011 10:36 f m

    Den kommunala barnomsorgen är i grunden den socialdemokratiska idiologins alla på ett och samma ställe för ingen ska gå sin egen väg det är inte bra,barn är idag en statussynbol väldigt många barn orkar inte hella vägen och är då inne ien ond cirkel.Dagmammor är väsäntligt mycket bättre lösning,men att stanna hemma tills barnet/barnen har blivit fem år och då kan börja i den öppna förskolan är inte fel.Det här tycker jag som aktiv Kristdemokrat är något att jobba för.

Trackbacks

  1. Jag ”gick på” fel 1:a april-artikel … « HANDSFREE – David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: