Skip to content

Sätt P för höjningen av parkeringsavgifter!

februari 18, 2011
tags:


Trafikkontoret föreslår enligt GP en höjning av parkeringsavgifterna på upp till 60 procent. Detta innebär att man på vissa gator blir tvungen att betala sanslösa 40 kronor i timmen. Enligt förslaget skall det dessutom bli full avgift även på söndagar.

Här handlar det inte om att staden skall få in pengar till vår gemensamma välfärd, utan om att bestraffa de göteborgare som kör bil. Kommunfullmäktige har redan med stor enighet beslutat om att införa avgifter i form av trängselskatt för trafik som passerar genom centrala Göteborg. Detta i syfte att förbättra både miljö och infrastruktur.  Den föreslagna höjningen av parkeringsavgifter kommer dock att leda till att det bara blir de rikaste som har råd att parkera, en utveckling som nog ingen vill se. Det hade ur detta perspektiv varit ärligare av trafikkontoret att föreslå ett totalförbud för bilar i Göteborgs innerstad, än att som nu göra det till en resursfråga. Jag tycker att höjningen är absurd och hoppas verkligen att Trafiknämndens politiker förmår att säga nej till förslaget. Om vi inte vill se en utveckling där Göteborgs centrum utarmas på handel till förmån för köpcentrumens betonglador, måste vi göra det möjligt för göteborgarna att kunna använda bilen i sin hemstad.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. Malin Grön permalink
  februari 18, 2011 1:19 e m

  Jag bor i centrala göteborg. I samband med att man lagt om betalningsrutinerna för boendeparkering för maximalt antal missade räkningar (fakturan skickas ut runt den 5-7:e och skall vara betald den 22:a samma månad) så är det riktigt svårt, rent ekonomiskt, att ställa bilen och ta kollektivtrafik.

 2. Maria permalink
  februari 18, 2011 3:00 e m

  Göteborg som Sveriges bilfientligaste stad är numera ett okänd beteckning bland folk. Kanske är det världens mest bilfientliga stad?

  Fast jag tycker inte de borgerliga har så mycket att skryta med i frågan. Trängselskatten innebär ju precis de saker du nu varnar för, nämligen att bara de väbeställda kommer att ha råd att åka bil. De andra struntar både ni och de rödgröna i. En beklaglig utveckling!

Trackbacks

 1. Tweets that mention Sätt P för höjningen av parkeringsavgifter! « HANDSFREE – David Lega -- Topsy.com
 2. Det är för billigt att parkera i Göteborg | Jöran Fagerlund
 3. Göteborgarna behöver sina bilar « HANDSFREE – David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: