Skip to content

Fler familjecentraler!

februari 9, 2011

Sambandet mellan barns hälsa och föräldrarnas ekonomiska, sociala och psykiska situation är tydligt. Kristdemokraterna vill därför att det förebyggande folkhälsoarbetet ska inriktas på att tidigt identifiera barn och ungdomar i riskzonen och att stödja utsatta familjer. För detta arbete krävs en helhetssyn och ett nära samarbete mellan till exempel mödravård, barnavårdscentral och socialtjänst, något som underlättas genom att samla dessa under samma tak i form av så kallade familjecentraler.

Glädjande nog är kristdemokraterna inte längre ensamma om att förespråka familjecentraler. Mot bakgrund av att många föräldrar  saknar ett naturligt ställe att vända sig till efter att de lämnat BVC och spädbarnstiden, förespråkar nu en projektgrupp i Angered  fler familjecentraler som en lättillgänglig social mötesplats, där de som behöver stöd kan få det.

I ljuset av den senaste BRIS-rapporten som visar på hur barns erfarenheter av myndighetskontakter ofta är  nedslående tydliggörs behovet av fler familjecentraler ytterligare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: