Skip to content

Nyinvigning med Kronprinsessan och Klüft

september 29, 2009

Idag var det nyinvigning av Dalheimers Hus i Göteborg. Efter ett stort renoveringsarbete klipptes bandet av Kronprinsessan Victoria. Jag och Mikael Andersson höll uppe bandet:

IMG_3026

I det nya Dalheimers hus hittar du en ny restaurang, ett nytt gym, och ett nytt bibliotek. Dalheimers Hus har också daglig verksamhet och korttidsboende. Redan som sexåring var jag där och träffade kompisar, idrottade och på sätt och vis fann jag min identitet som handikappidrottare där. Jag var där varenda torsdag från att jag var sex år gammal till att jag var runt femton. Där fick alla vi barn möjlighet att utvecklas efter oss själva, oavsett om vi blev paralympier eller musiker så trivdes vi tillsammans och hade roligt.

Det var friskvård, inte sjukvård.

Jag har många minnen från den tiden. Där lärde jag mig att spela bordtennis, tillsammans med en ofattbart uthållig ledare, Lasse Persson, som kastade bollar till mig i ett halvår utan att jag träffade. Det är viktigt ideellt ledarskap! Idag fick jag chansen igen, men nu mot Carolina Klüft:

Det spelar ingen roll hur långt vi kommer, bara vi fortsätter att utvecklas efter våra egna förutsättningar. Dalheimers Hus ger många den chansen!

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. september 29, 2009 3:53 e m

  Hallå David!

  Kul o se att du skriver så positivt om pappas pingisträning med dig för länge sen – både här o i din bok. Det hade han uppskattat om han levt! Han tyckte alltid själv att det var roligt!

  Simma Lugnt!

  / Lage =)

 2. september 29, 2009 9:15 e m

  Jag åte en glass på Dalheimer varje torsdag. Friskvård när den är som bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: